Chestionar

Satisfacția cetățenilor

foarte bună
bună
nu prea bună
e loc de mai bine

HOROSCOP

Horoscop

CURS VALUTAR

Curs valutar

Camera de supraveghere

Pentru vizualizare dați click pe imaginea de mai jos, se acceseaza doar cu browserul INTERNET EXPLORER. Vă va aparea pe ecran cerinta de autentificare, numele de utilizator este: public iar parola este: public

Webcam
Inchide

Trimite unui prieten

Casa de Cultură

Exportă PDF - Casa de Cultură Tipăreşte pagina - Casa de Cultură Trimite unui prieten - Casa de Cultură

 

"Cultura e o formă de viaţă prin care
o colectivitate umană îşi exprimă
forţa creatoare"

 


 
Înfinţată în anul 2006 cu un număr de 4 cercuri, sub denumirea de Casa de Cultură " Dr. Augustin Mircea" Ardud, neavând în prezent un sediu propriu aceasta funcţionează în trei locaţii diferite: la sediul Primăriei Ardud, la Sala de festivităţi Ardud şi într-un sediu situat pe strada Ştefan cel Mare, Ardud. În prezent Casa de Cultură "Dr. Augustin Mircea" Ardud funcţionează cu un număr de 14 cercuri cu profile din domeniile cultural artistice. 

 

Activităţile din cadrul acestor cercuri se adresează copiilor de grădiniţă, şcoli primare, gimnaziale, profesionale, liceale şi evident tuturor iubitorilor de cultură. Participanţii la aceste cercuri se formează descoperindu-şi talentele şi abilităţile sub atenta îndrumare a unui colectiv de profesori şi înstructori calificaţi şi specializaţi pentru activităţile de timp liber. Dotată cu aparatura şi materiale specifice acestor cercuri, Casa de Cultură este o instituţie în care procesul instructiv-educativ se împlineşte în spiritul educaţiei şi prin care se aprofundează şi se completează cunoştinţele, se dezvoltă aptitudini potrivit vocaţiei şi opţiunii participanţilor, se organizează petrecerea timpului liber prin programe educative. Cercurile muzicale iniţiază participanţii în cântul vocal sau instrumental, îi apropie de valorile reale ale muzicii naţionale şi universale şi descoperă viitoare vedete; prin teatru descoperă noi forme de exprimare a emoţiilor; cercurilor de pictură şi dans învaţă limbajul artistic şi arta coregrafică ca noi forme de expresie a trăirii interioare. Se poate constata fără îndoială că în cadrul activităţilor desfaşurate la Casa de Cultură "Dr. Augustin Mircea" Ardud se exersează creativitatea, imaginaţia, sensibilitatea, flexibilitatea gândirii. Casa de Cultură devine locul unde participanţii se manifestă în raportul cu dorinţele, talentul şi visele lor, deschizându-şi "poarta" spre un viitor plin de împlinire. Este foarte usor să dăruieşti şi în acelaşi timp să creşti copii talentaţi atunci când îl ai lângă tine. Aceşti copii cresc brandul nostru iar noi trebuie să le dăm motive s-o facă.

 

Trebuie să încercăm să mergem la oameni şi să ne concentrăm eforturile pe comunicarea directă, să dezvoltăm proiecte culturale sustenabile care să promoveze cultura autentică şi importanţa ei în societate, să încurajăm talentul individual şi să îl promovăm atunci când îl găsim.

 

Pornind de la cuvintele lui Nicolae Iorga potrivit căruia: "Nu e de-ajuns ca o ţară să dea talente, ea trebuie să ştie a le ţine vii", trebuie să dezvoltăm parteneriate puternice cu organizaţiile locale, cu societatea civilă, cu instituţiile şi autorităţile locale, cu sectorul de afaceri.

 

Prezentăm în continuare o înşiruire a cercurilor funcţionale în prezent:

 

- Cerc de percuţie;

- Cerc de teatru;

- Cerc de chitară;

- Cerc de pian;

- Cerc de balet;

- Cerc de pictură;

- Cerc de majorete;

- Cerc instrumente de suflat;

- Dans popular românesc;

- Dans maghiar;

- Dans german;

- Dans sportiv;

- Cor de copii;

- Cenaclu literar.

          

Programul Operațional Capacitate Administrativă

SIPOCA 35

SISTEMUL NATIONAL ELECTRONIC de PLATA ONLINE

Sistemul National Electronic de Plata Online

Agentia Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Carecter Oersonal

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

M.A.D.R.

M.A.D.R.

RADIO ARDUD

Vocea Cetatii

Programare ONLINE- Permise/Inmatriculari

Programari ONLINE

DOROTHEA FLEISS & EAST WEST RESIDENCY ARDUD TRANSILVANIA

DFEWA

MITA SI VOTUL ILEGAL

Alegeri 2012

VREMEA

Vremea