Chestionar

Satisfacția cetățenilor

foarte bună
bună
nu prea bună
e loc de mai bine

HOROSCOP

Horoscop

CURS VALUTAR

Curs valutar

Camera de supraveghere

Pentru vizualizare dați click pe imaginea de mai jos, se acceseaza doar cu browserul INTERNET EXPLORER. Vă va aparea pe ecran cerinta de autentificare, numele de utilizator este: public iar parola este: public

Webcam
Inchide

Trimite unui prieten

Miercuri, 7 februarie 2018, de la ora 13 va avea loc la Primăria orașului Ardud simpozionul - dezbatere "Identitate și tradiții comunitare"

publicat Vineri , 2 Februarie 2018, 10:11

Exportă PDF - Miercuri, 7 februarie 2018, de la ora 13 va avea loc la Primăria orașului Ardud simpozionul - dezbatere Tipăreşte pagina - Miercuri, 7 februarie 2018, de la ora 13 va avea loc la Primăria orașului Ardud simpozionul - dezbatere Trimite unui prieten - Miercuri, 7 februarie 2018, de la ora 13 va avea loc la Primăria orașului Ardud simpozionul - dezbatere

Primăria și Consiliul Local Ardud
Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea" Ardud


Avem onoarea de a adresa următoarea

INVITAȚIE

 

La evenimentul prilejuit de Simpozionul - dezbatere „Identitate și tradiții comunitare", cu privire la prezentarea cărții „Sita de ceară - Istorii din istoria unui ținut transilvan" a domnului Prof. univ. dr. George Achim de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, ce va avea loc miercuri, 7 februarie, începând cu ora 13:00 în incinta Sălii de Conferințe a Primăriei orașului Ardud. Cartea este consacrată orașului și ținutului Ardud.


Vor participa: moderator - Felician Pop și invitat - Robert Laszlo, iar momentele artistice vor consta în recitaluri de muzică românească, șvăbească, ungurească și țigănească, avându-i ca și invitați speciali pe cei din Taraful Școlii Populare de Artă din Baia Mare, condus de Dan Daniel.


„Cartea nu este un exercițiu de nostalgie, cu toate că uneori o umbră de dispoziție retrospectiv elegiacă se mai desprinde din paginile ei. Este, mai degrabă, un discurs despre memoria și identitatea unor oameni, a unor comunități și a unui ținut de margine geografică românească, în timpuri aspre și deloc îngăduitoare. Istoria și tradițiile unor grupuri etnice, sociale sau ocupaționale, convertite în memorie, laolaltă cu narativul biografic individual sau colectiv, devin sursă și metodă de legitimare și de diferențiere identitară. Români, șvabi, unguri, ruteni, țigani sau ceangăi alcătuiesc astăzi mozaicul demografic și cultural al acestui areal pluriform, mobil și provocator - Ardudul și Beltiugul, bastioane importante ale feudalității transilvane timpurii."

 

Lucrarea apare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Maramureș și Facultății de Litere a UTCN/CUNBM.


Vă asigurăm că prezența dumneavoastră ne onorează.


Vă mulțumim.

 

 

 

 

Fişiere - Miercuri, 7 februarie 2018, de la ora 13 va avea loc la Primăria orașului Ardud simpozionul - dezbatere "Identitate și tradiții comunitare"

Înapoi la Știri și evenimente

SISTEMUL NATIONAL ELECTRONIC de PLATA ONLINE

Sistemul National Electronic de Plata Online

Agentia Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Carecter Oersonal

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

M.A.D.R.

M.A.D.R.

RADIO ARDUD

Vocea Cetatii

Programare ONLINE- Permise/Inmatriculari

Programari ONLINE

DOROTHEA FLEISS & EAST WEST RESIDENCY ARDUD TRANSILVANIA

DFEWA

MITA SI VOTUL ILEGAL

Alegeri 2012

VREMEA

Vremea