Chestionar

Satisfacția cetățenilor

foarte bună
bună
nu prea bună
e loc de mai bine

HOROSCOP

Horoscop

CURS VALUTAR

Curs valutar

Camera de supraveghere

Pentru vizualizare dați click pe imaginea de mai jos, se acceseaza doar cu browserul INTERNET EXPLORER. Vă va aparea pe ecran cerinta de autentificare, numele de utilizator este: public iar parola este: public

Webcam
Inchide

Trimite unui prieten

Ştiaţi că...în data de 9 mai sărbătorim un triplu eveniment?!

publicat Joi , 9 Mai 2019, 8:48

Exportă PDF - Ştiaţi că...în data de 9 mai sărbătorim un triplu eveniment?! Tipăreşte pagina - Ştiaţi că...în data de 9 mai sărbătorim un triplu eveniment?! Trimite unui prieten - Ştiaţi că...în data de 9 mai sărbătorim un triplu eveniment?!

Aşezată la răscrucea marilor furtuni ale istoriei, România a trecut prin diferite etape care au marcat într-un mod profund istoria ţării. În războiul ruso-turc, în anii 1877 prin conducerea lui Carol de Hohenzollern, România va reuşi pe data de 9 mai 1877 să proclame idependenţa de stat a României.

 

Un al doilea eveniment în care va fi agrenată Transilvania şi implicit Ardudul va fi declararea la 1939 pe data de 1 septembrie a celul de-al Doilea Război Mondial prin ocuparea Poloniei de către armatele naziste.

 

În cadrul celul de-al Doilea Război Mondial, Ardudul şi satele aparţinătoare şi-a plătit tributul în vieţi omeneşti şi urmele acestui război rămân până în prezent în conştiinţele noastre.


Pe 9 mai 1945, Germania fascistă va semna actul de capitulare necondiţionată în faţa trupelor Aliate punând capat războiului în Europa.

 

În urma celui de-al Doilea Război Mondial statele învingătoare a Europei au ajuns la concluzia că pentru a nu mai fi război în Europa, este necesară o Uniune Europeană cu un scop comun, atât politic cât şi economic. Şi astfel, din data de 9 mai 1950, se sărbătoreşte Ziua Europei, comemorând declaraţia istorică a lui Robert Schuman şi care este o sărbătoare a păcii şi unităţii în Europa.

 

Înapoi la Știri și evenimente

Program Operațional Capacitate Administrativă SIPOCA 35

SIPOCA 35

SISTEMUL NATIONAL ELECTRONIC de PLATA ONLINE

Sistemul National Electronic de Plata Online

Agentia Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Carecter Oersonal

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

M.A.D.R.

M.A.D.R.

RADIO ARDUD

Vocea Cetatii

Programare ONLINE- Permise/Inmatriculari

Programari ONLINE

DOROTHEA FLEISS & EAST WEST RESIDENCY ARDUD TRANSILVANIA

DFEWA

MITA SI VOTUL ILEGAL

Alegeri 2012

VREMEA

Vremea