Chestionar

Satisfacția cetățenilor

foarte bună
bună
nu prea bună
e loc de mai bine

HOROSCOP

Horoscop

CURS VALUTAR

Curs valutar

Camera de supraveghere

Pentru vizualizare dați click pe imaginea de mai jos, se acceseaza doar cu browserul INTERNET EXPLORER. Vă va aparea pe ecran cerinta de autentificare, numele de utilizator este: public iar parola este: public

Webcam

Trimite unui prieten

Lupte Greco-romane

Exportă PDF - Lupte Greco-romane Tipăreşte pagina - Lupte Greco-romane Trimite unui prieten - Lupte Greco-romane

Încă o victorie pentru sătmăreanul Dacian Barbul

De data aceasta la puternica gală, Fury MMA
Sala O2 din Londra a găzduit sâmbătă o puternică gala de MMA, un eveniment care a cuprins 25 de meciuri. Sala special construită pentru Jocurile Olimpice din 2012, a fost arhiplină, interesul a fost mare în rândul britanicilor, care au venit la Fury MMA într-un număr de peste 20.000.
Printre meciurile disputate s-a aflat şi cel al sătmăreanului Dacian Barbul, care a bifat încă o victorie în acest sport sângeros. Luptătorul sătmărean l-a învins pe ghanezul naturalizat, Brite Aning Amoah la categoria de greutate 86 de kilograme. A avut nevoie de o singură repriză pentru a se impune, l-a făcut K.O. pe Amoah. L-a pus la sol şi i-a împărţit pumni, ghanezul a rămas fără reacţie. Este a doua victorie pentru Dacian, după ce a câştigat şi în luna februarie la Norwici, în cadrul galei UCMMA Contenders Norwich 5.
Pentru Dacian urmează o nouă gală la sfârşitul lunii martie. Pe 29 va fi prezent la Colchester la gala BCMMA. Acolo va lupta cu Simon Wackrill, un fost pugilist. Amintim că sătmăreanul de la CS Satu Mare - Cetate Ardud, fiul antrenorului Tudor Barbul, a practicat luptele greco-romane de performanţă.

 

Luptătorii au participat la un puternic turneu în Ucraina


Sâmbătă şi duminică, la Mukacevo, în Ucraina avut loc un puternic grand prix de lupte.

Au fost înscrişi în total 280 de sportivi din 10 ţări, printre care şi câţiva de la CS Satu Mare-Cetate Ardud: Paul Oros (28 kg), Marian Zaha şi Felician Chiş la 32 kg, Andrei Buzilă (35 kg), care vor concura la copii, Cătălin Dângă (42 kg), Mădălin Bulgăr (54 kg), Ovidiu Lăpuşte (69 kg), Cristian Sabo (76 kg), Patric Moroz (85 kg) şi Lenard Berei (100 kg) la cadeţi. Clubul sătmărean a cucerit două locuri trei prin Andrei Buzilă şi Lenard Berei, Patric Moroz a încheiat competiţia pe 5, iar Paul Oros, Mădălin Bulgăr şi Cristian Sabo s-au clasat între locul 5 şi 8. Au fost categorii la care au luptat nu mai puţin de 35 de sportivi. În urma clasamentului pe naţiuni, echipa de cadeţi a României s-a clasat pe trei, graţie şi prestaţiilor sătmărenilor. Lotul naţional mulţumeşte Primăriei Ardud pentru găzduire, iar luptătorii pregătiţi de Feri Szabo şi Tudor Barbul lui Sorin Lăpuşte pentru sprijinul acordat. Urmează sâmbătă Cupa României la juniori, iar mai apoi, la Ardud, "Cupa 1 Decembrie".

 

Luptatorii satmareni se afla in cantonament la Ardud


         Dacian Barbul va participa la turnee de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra 23 de luptatori se pregatesc centralizat la Ardud si Madaras


         Luptatorii de la CS Satu Mare-Cetate Ardud se afla in plin cantonament. Nu mai putin de 23 de sportivi, supervizati de antrenorii Tudor Barbul si Feri Szabo.


Luptatorii se pregatesc la sala de sport de la Ardud, la sala de lupte de la Madaras, iar recuperarea o fac la strandul de la Mihaieni. Trebuie sa spunem ca am vazut conditiile in care se pregatesc acestia si avem numai cuvinte de lauda, au camere de dormit foarte cochete, o sala de mese, iar cheltuielile sunt minime, avand in vedere ca intr-o statiune se ajungea si la 1000 de lei pe sportiv, o saptamana de pregatiri. Antrenorii audc multumri oamenilor inimosi care s-au implicat, aici ii amintim pe Ovidiu Duma, primarul Ardudului, Ioan Bud, Sorin Lapuste, clubul CS Satu Mare si Asociatia Petofi. Pentru 2012 obiectivele luptatorilor sunt acelea de a domina campionatele nationale de cadeti si juniori, asta cu toate ca mai multi sportivi au fost imprumutati la Steaua. Este vorba despre Madalin Bulgar, Patric Moroz, Catalin Soreanu, care vor concura la individual pentru CS-Cetate, iar la echipe pentru Steaua.

Dacian Barbul si George Saveanu sunt ai Stelei

Alti doi sportivi, Dacian Barbul, care a revenit dupa o pauza de aproximativ 6 ani si George Saveanu au fost transferati si vor fi pregatiti de acum la Steaua de campionul olimpic, mondial si european, Stefan Rusu. Dacian s-a reapucat de 8 luni de lupte, se afla in forma maxima, iar in plus, am aflat un lucru foarte important. Va participa la trei turnee de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra, la categoria 96 kg. Ar fi o realizare incredibila pentru sportivul satmarean, iar daca se va clasa intre primii la turneele din Bulgaria si China, l-am putea vedea la televizor, pe saltea, la Olimpiada. Acum se afla la Piatra Arsa cu alti sportivi de la Steaua, in pregatiri. Iata sportivii care vineri vor iesi din cantonamentS George Saveanu, Patric Moroz, cei doi fiind probabil la ultimul cantonament cu CS-Cetate, Marius Bulgar, Claudiu Blaga, Olimpiu Pop, Norocel Barbul, Andrei Barbul, Cristian Sabo, Cristian Tipus, Daniel Saveanu, Marian Zaha, Ovidiu Lapustea, Andrei Ghiran, Sandor Peck, Peter Peck, Catalin Danga, Sorinel Grecica, Nicodin Morar, Casian Corondan, Andrei Romaniuc, Felician Chis si Paul Oros.

 

 

Luptatorul Darian Moldovan, de la Madaras la Campionatele Europene de cadeti


Sambata si duminica, in capitala Poloniei, Varsovia se desfasoara Campionatele Europene de lupte cadeti. Printre sutele de participanti, din lotul Romaniei face parte si un sportiv crescut la Madaras.


Este vorba despre Darian Moldovan, care a fost cooptat in lotul national, la categoria 76 de kg si din putin noroc. Asta pentru ca Ciprian Croitoru de la CS Dacia Pitesti s-a accidentat, iar antrenorii lotului s-au gandit la Darian. Multiplu medaliat la Campionatele Nationale, face lupte de doi ani si un pic, iar acum se afla la prima sa competitie de mare anvergura.
Este un sportiv harnic, muncitor, a reusit sa invinga luptatori cu ani grei de pregatire in spate, este din pepiniera Madarasului, crescut de antrenorul Tudor Barbul si este legitimat la CS Satu Mare - Cetate Ardud. Darian Moldovan va intra pe saltea duminica, sambata urmand sa se desfasoare competitia la primele cinci categorii.

 

 

 

 

Cinci medalii pentru luptatorii satmareni la C.N. under 15

 

Din care doua de argint si trei de bronz


Dupa un drum foarte lung si obositor, tocmai pana la Costinseti, luptatorii satmareni s-au intors acasa cu cinci medalii de la finala Campionatului National under 15.

Antrenorii Tudor Barbul, Feri Szabo si Grigore Gheorghe s-au deplasat pe malul marii cu Catalin Danga si Sabinel Lobont la 32 kg, Rares Dumitras (38 kg), Madalin Bulgar (47 kg), Bogdan Saveanu, Paul Saveanu si Sandor Peck la 53 de kg, Raul Blaga (59 kg), Ovidiu Lapuste si Cristian Tipus la 66 kg, Cristian Sabo (73 kg) si Patric Moroz (85 kg).
Chiar daca nu au cucerit nici o medalie de aur, doi dintre ei au obtinut argint si titlul de vice-campion national, aici fiind vorba despre Madalin Bulgar si Cristian Sabo. Iar pe locul trei, recompensati cu medalii de bronz au incheiat Catalin Danga, Cristian Tipus si Patric Moroz. Pe locul sapte au incheiat alti doi sportivi satmareni, Sabinel Lobont si Ovidiu Lapuste.
Concursul s-a desfasurat sambata si duminica, pe o caldura destul de greu de suportat.
In semn de recunostinta, dupa concurs, duminica, inainte de a porni spre casa, copiii au fost lasati sa se recreeze pe malul Marii Negre, mai ales ca vremea a fost frumoasa. Antrenorii multumesc sponsorilor pentru aceasta deplasare lunga.
Iata ca desi seniorii lipsesc de la sectia de lupte a CS Satu Mare-Cetate Ardud, din spate vin tineri dornici de a face sport de performanta, iar antrenorii nu pot decat sa se bucure ca au cu cine continua aceasta munca de initiere in tainele luptelor libere si greco-romane. Urmatorul concurs pentru luptele din judet va fi Campionatul National de cadeti, de unde vor sa se intoarca din nou cu cateva medalii stralucitoare.

 

Luptatorii au participat la o etapa de Liga Nationala de cadeti


Vineri dimineata o delegatie de 11 sportivi si doi antrenori de la sectia de lupte a CS Satu Mare - Cetate Ardud pornesc spre Oradea, unde sambata si duminica vor participa in cadrul Ligii Nationale de cadeti.

Alaturi de antrenorii Ferenc Szabo si Tudor Barbul fac deplasarea Catalin Danga (42 kg), Iosif Erdei (44 kg), Istvan Kovacs (50 kg), Claudiu Blaga si Mihai Ticala la 54 kg, Sandor Peck (58 kg), Beniamin Nemes (63 kg, venit de la Baia Mare), Ovidiu Lapuste (69 kg), Cristian Sabo (76 kg), Cristian Tipus (85 kg) si Lenard Berei (100 kg). Vineri dupa-masa va avea loc proba cantarului, dupa care sambata si duminica sportivii se vor lupta pe saltea. Dupa care saptamana viitoare, seniorii vor pleca la Bucuresti in cadrul Ligii Nationale de seniori, iar urmatoarea etapa de seniori s-ar putea desfasura la sala de sport de la Ardud.


Luptatorii de la CS Satu Mare-Cetate Ardud s-au clasat pe locul 1 pe teren propriu

 

Etapa a doua a Ligii Nationale de cadeti a avut loc la Gr. Sc. Ardud

 

Sambata, sala de sport a Grupului Scolar Ardud a gazduit etapa a doua a Ligii Nationale de lupte cadeti, pe echipe.

Au participat sportivi din Arad, Oradea, Timisoara, Tn. Severin, Lugoj, Slatina, Valcea, Pitesti, Campulung Muscel, Brasov, Busteni, Bistrita, Baia Mare, Sighet, Dinamo, CSS Steaua, Rapid, CSS 5 Bucuresti si de la CS Satu Mare-Cetate Ardud. De la clubul satmarean s-au luptat Catalin Danga si Peter Peck la 42 kg, Iosif Erdei (46 kg), Vasile Timp (50 kg), Claudiu Blaga si Ticala Mihai la 54 kg, Sandor Peck (58 kg), Benjamin Nemes (63 kg), Ovidiu Lapuste (69 kg), Cristian Tipus (76 kg), Cristian Sabo (85 kg), Lenard Berei si Cristian Lorincz (100 kg). In urma rezultatelor, CS Satu Mare-Cetate Ardud s-a clasat pe primul loc, cu 76 de puncte, urmat de Slatina cu 71 si Gloria Arad cu 67.

Dintre satmareni, pe primul loc s-au clasat Iosif Erdei (46 kg) si Cristian Sabo (85 kg), pe doi Mihai |icala (54 kg), Claudiu Blaga (58 kg), Benjamin Nemes (63 kg), pe trei Peter Peck (42 kg), Catalin Isip (50 kg), Sandor Peck (58 kg), pe cinci Catalin Danga (42 kg), Cristian Tipus (76 kg), Lenard Berei (100 kg), iar pe 8 s-a clasat Ovidiu Lapuste la 69 de kg, care desi a fost accidentat a reusit sa puncteze. In cealalta serie, satmarenii Patric Moroz (85 kg) si Madalin Bulgar (50 kg) s-au clasat pe doi, respectiv pe 3, acestia concurand la echipe pentru Steaua. Antrenorii multumesc CS Satu Mare, Primariei Ardud, Hotel Aurora, Ocolului Silvic Ardud, Grupului Scolar Ardud, dar si altor oameni cu inima mare Gabor Lukacs, Dr. Dorel Coica, Nicu Fusle, Vasile Filip, Nicodin Morar si Florin Pop pentru sprijinul acordat in aceasta realizare.

 

Mădălin Bulgăr, locul 1 la Bucureşti

 

Sâmbătă, la Bucureşti a avut loc "Cupa Costineşti Royal" la lupte greco-romane pentru cadeţi şi juniori.


Printre participanţi s-au numărat şi Mădălin Bulgăr (58 kg), Ovidiu Lăpuşte (69 kg), Cristian Sabo (76 kg), Patric Moroz (85 kg) şi Lenard Berei (100 kg) la cadeţi, Cătălin Şoreanu, Olimpiu Pop, ambii la 66 kg şi Darian Moldovan (74 kg) la juniori. Mădălin Bulgăr a câştigat categoria, iar Cristian Sabo a încheiat competiţia pe doi. Pe cinci s-a clasat Darian Moldovan, iar Olimpiu Pop şi Cătălin Şoreanu au încheiat în 5-8. Luptătorii mulţumesc lui Raul Buzgău şi Lilianei Glodeanu de la Liceul Tehnologic Ardud pentru sprijinul acordat acestei deplasări.

 

 

Dacian Barbul, pe locul 2 la un turneu în Ţara Galilor

 

La Welshpool, Ţara Galilor a avut loc zilele trecute un concurs de lupte greco-romane, numit British Senior Championship. La acesta au participat luptători de pe mai multe continente, iar printre ei s-a numărat şi Dacian Barbul de la CS Satu Mare - Cetate Ardud.
Sătmăreanul a reuşit să se întoarcă acasă cu un rezultat foarte bun. A terminat pe locul 2 la categoria 96 de kilograme. În drumul său spre finală a trecut de un polonez, de un american şi de un român care este stabilit în Marea Britanie. În finală a întâlnit un luptător din Bulgaria, unde deşi la început Dacian se afla în avantaj, a pierdut lupta. Despre acest concurs putem spune că a fost unul bun de "încălzire", având în vedere că sătmăreanul se pregăteşte pentru Campionatele Naţionale de seniori care vor avea loc în luna iulie.

 

Lenard Berei merge la CSA Steaua!

Începem să ne obișnuim cu gândul că în ultimii ani CS Satu Mare , atât la scrimă cât și la lupte , a devenit doar o rampă de lansare pentru sportivii sătmăreni.


Crescuți de antrenori pricepuți și inimoși, sportivii sătmăreni se văd nevoit ca după terminarea junioratului să aleagă oferte de la cluburi cu bani din țară. Așa s-a întâmplat cu Simona Pop și Veres Greta care au mers la Steaua, cu Amalia Tătăran plecată la Dinamo, ca să nu mai vorbim de floretiști care au populat și aduc acum medalii pentru Cluj Napoca sau Timișoara...

Acum și la lupte greco romane avem generații de excepție...Din păcate Tudor Barbul și colegii din staff-ul tehnic se văd nevoiți să renunțe la visul lor, acela de a avea un sportiv la olimpiadă, legitimat la CS Satu Mare...De ce? Pentru simplu fapt că nici la CS și nici în altă parte în județ nu s-au găsit bani pentru a ține acasă talentele...Exemplul de azi vine de laLenard Berei... Un luptător cu un potențial extraordinar pe care specialiștii îl văd ca viitor medaliat la Mondiale și Europene la seniori...

Anul recut a mai fost ținut acasă de colaborarea cu Heracle Timișoara...Acum povestea bănățeană s-a terminat...Cum Berei trece la seniori și culmea ar trebui să se întrețină din banii câștigați din lupte, CS Satu Mare a spus pas...Iar pe fir a intrat CSA Steaua București, club care-l dorește pe Berei de acum 2 ani...

"Pentru binele lui Berei e mai bine să plece la Steaua. Asta e...am bătut se pare la uși închise în județ și mai pierdem o speranță pentru Olimpiada de la Tokyo.Pe lângă Berei mai avem luptători care au fost neviți să se angajeze la firme și să intre în trei schimburi...Așa nu putem emite pretenții la performanță" ne-a spus antrenorul Tudor Barbul.

Berei va lupta în week end pentru ultima dată sub culorile CS Cetate Ardud Satu Mare. O va face la Naționalele de tineret U23.

Tot la Timişoara vor mai lupta sătmărenii: Marius Bulgăr (59 kg), Gheorghe Dângă (59 kg), Mădălin Bulgăr (59 kg), Cătălin Şoreanu (71 kg), Claudiu Blaga (71 kg), Peter Pek (71 kg), Sandor Pel (80 kg). Sportivii vor fi însoţiţi de antrenorii Tudor Barbul şi Ludovic Lieb.

 

Senzație! Fabrica de medalii de la CS CETATE ARDUD a dat lovitura la Naționalele de lupte- cadeți!


"Plecăm după medalii la Botoșani" a fost declarația antrenorului Tudor Barbul cu o zi înainte ca lotul de lupte de la CS Cetate Ardud să plece la Naționalele de cadeți. Acesta a plusat chiar și optimist a amintit că "avem șanse la podiium cu toți sportivii".

Iar calculele de acasă ale tehnicianului sătmărean s-au adeverit și pe saltelele de la Botoșani. Elevii săi au cucerit cinci medalii din care două de aur iar un al șaselea spoortiv a terminat pe cinci fiind la doar câteva secunde de bronz...Iar peste toate, la nivel de cadeți, CS Cetate Ardud a terminat pe primul loc la Naționale în clasamentul pe echipe.

"Suntem cei mai buni din țară cu această categorie. Îi felicit pe acești băieți. A fost o muncă titanică și merită din plin aprecierile noastre. " a spus Barbul. Și, poate mai multă atenție am adăuga noi din partea celor care ar putea să-i sprijine financir pe acești campioni...

Iată rezultatele luptătorilor sătmăreni:

Andrei Barbul , campion național la 76 kg. Matei Suciu, campion național la 46 kg.
Marian Zaha, argint la 42 kg
Andrei Buzilă bronz la 63 kg, Raul Zarzu bronz la 42 kg.
Andrei Scuturici, loc 5 la 54kg.
Sportivii sunt antrenați de Tudor Barbul, Feri Szabo, Norocel Barbul, Ludovic Lieb și Claudiu Blaga.

 

 

Program Operațional Capacitate Administrativă SIPOCA 35

SIPOCA 35

SISTEMUL NATIONAL ELECTRONIC de PLATA ONLINE

Sistemul National Electronic de Plata Online

Agentia Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Carecter Oersonal

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

M.A.D.R.

M.A.D.R.

RADIO ARDUD

Vocea Cetatii

Programare ONLINE- Permise/Inmatriculari

Programari ONLINE

DOROTHEA FLEISS & EAST WEST RESIDENCY ARDUD TRANSILVANIA

DFEWA

MITA SI VOTUL ILEGAL

Alegeri 2012

VREMEA

Vremea